Vandringsresor


Hösten 2022 hade vi ett par underbara vandringsveckor med Loutro som bas - först vår klassiska vandringsvecka, sedan nyheten för säsongen: En vecka med vandring och sång! Vi sjöng i raviner, för getter, längs bergssluttningarna... Eftersom det ibland är svårt att med ord beskriva det vi upplever, låter vi bilderna berätta.VÅRA BERGSGETTER BERÄTTAR...

LISEN
"Jag längtar tillbaka hela tiden. Det är något med det salta havet, det karga landskapet, getterna, luften, solen... och de dära fantastiska reseledarna som biter tag i en!"

ANNA
"Att åka med Mountain Goat på vandringsresa gjorde mig vederkvickt (ja, rätt ord!) till kropp och själ! Välorganiserat utan att vara överorganiserat, med varierade vackra vandringar, som ibland tog andan ur en. Allt praktiskt som mat och logi bästa tänkbara. Men mest av allt - stämningen! Den var så varm, så hjärtlig och så omhändertagande, i ordets bästa bemärkelse. Inte konstigt att alla i min grupp varit där med Eva och Ola flera gånger tidigare. Jag kommer att bli en av dem!"


AGNETA 

"Vill varmt rekommendera vandring på Kreta med Mountain Goat, har deltagit i långvandring OCH kortvandring. Naturen är skön, karg och vild. Havet är milt. Getterna gudomliga. Men det som gör dessa vandringar så bra och speciella är Evas och Olas förmåga att skapa en känsla av frihet och tillit. Samt deras lokalkännedom, som handlar lika mycket om hur vandringslederna går som om de människor som lever sina liv i Sfakia och på södra Kreta."

CATHARINA 

"Att hänga med på den här resan var det bästa jag gjort på länge – Loutro är så vackert, vilsamt, rofyllt och välkomnande. Men det som mest gjorde det till en så minnesvärd resa var gruppen – och framför allt de fantastiska reseledarna! Kunniga och generösa, kände platsen och människorna sedan många år, och lyckades verkligen skapa en fantastisk resa och stämning tillsammans med oss. Ett privilegium att hänga med!"


MAGNUS 

"Att förlänga sommaren med en höstvandring på södra Kreta med Moutain Goat var helt fantastiskt. Hela veckan var perfekt upplagd med såväl intensiv vandring, som behövlig vila och fest. Södra Kreta i väglöst land är någonting utöver det vanliga. Detta arrangemang vill jag verkligen rekommendera till alla som vill ha trevliga, kunniga och medkännande guider, vilka tar er till geologiska och kulturhistoriska miljöer bortanför allfarvägen."

ÅSA 
"Jag tror aldrig jag har känt mig samtidigt så utvilad och så påfylld någonsin efter en resa. Massor av guldkorn i stort och smått. Väldigt speciellt att få resa tillsammans med Eva och Ola, och på så vis få del av alla relationer de byggt upp i Loutro och på andra ställen där vi landade under våra vandringar. Min upplevelse är att de blev mottagna som vänner vart vi än kom, och vi fick åka med på det. Härlig grupp där vi alla rymdes, med våra olikheter både som personer och vandrare. 
Ola och Eva, det ni gör är speciellt! Jag kommer tillbaka."


EGON OCH MIA

"Semestern som man minns långt efteråt och ger mersmak. Tillsammans med ett härligt gäng på 10 personer har Eva och Ola tagit oss till ställen vi aldrig annars skulle hittat. De har berättat spännande historier och lotsat oss på slingrande stigar med mäktiga vyer. Ofta har vi hamnat på någon litet ställe med god mat & dryck och fantastiska bad i kristallklart vatten. Vi har känt oss väl ompysslade med allt från skavsårsplåster, uppiggande tilltugg, väl planerade vandringsturer men framförallt har vi fått känna på att få vara livsnjutare."