Vandringsresor

Vandringsvecka i Loutro - FÅTAL PLATSER KVAR

16-23 maj 2024

Pris 12 750 kr
Vår klassiska vandringsresa med äventyr, gemenskap och avkoppling


Varmt välkommen till vår klassiska vandringsvecka! Resan vänder sig till dig som vill uppleva vad vandring kan ge, men vandringsvana är förstås aldrig fel. Dagarna fylls med den perfekta kombinationen av underbara naturupplevelser, skön vila och härlig gemenskap med ”flocken”!


Vi bor i väglöst land, i byn Loutro, precis vid havet. Vi gör dagsturer och givetvis tar vi rast och stannar och badar och äter lunch. Kvällarna har vi fria för avkoppling ”hemma” i Loutro. Vid måltiderna får vi pröva det utsökta kretensiska köket.


Vi välkomnar dig mellan 13 och 65+… Vi vill att du är i god fysisk form, men du behöver inte känna något prestationskrav. Under veckan erbjuds några längre/tuffare vandringsturer, men det är inte något krav att delta i hela programmet. Under vandringarna får du också lära dig mer om Kretas historia, natur och kultur. 

 

I PRISET INGÅR
- Boende i dubbelrum, 7 nätter
- Frukost
- Lunch de dagar vi vandrar*
- 2 middagar, välkomst- och avskedsmiddag
- Transfer; taxibil och färja/taxibåt till Loutro
- Guidade vandringar, 5 dagar

 

*Vi har en vilodag i programmet. Denna dag får ni frukost på hotellet, men i övrigt väljer ni själva hur dagen ska avnjutas.

 

VIKTIGT
Begränsat antal platser. Min 8 resenärer för att resan ska bli av. Resenären bokar själv sin resa. Mountain Goat kan ge tips och råd om resor. Kontakta oss för mer information, info@mountaingoat.se, tel 076-149 53 91.


VILLKOR
I anslutning till bokning betalas 15% av resans pris som en anmälningsavgift. Resterande summa betalas i efterskott, på dagen efter hemkomst. Enkelrumstillägg tillkommer, 400 kr/natt. Anmälningsavgiften återbetalas ej om avbokning sker. Vi reserverar oss för kursändringar, förändrade skatter i Grekland, och förändringar i resebolagens utbud. Vi följer UD:s rekommendationer rörande resor och har lagstadgad resegaranti ställd hos Kammarkollegiet.


Långvandring på högre höjder  SNART FULLBOKAT

4-11 maj eller 24-31 maj 2024      

Pris 13 550 kr
För den mer erfarne; vandra från by till by i Sfakias vildmark


Tycker du om mer krävande vandringar och vill upptäcka Kretas högre bergstrakter? Varmt välkommen till vår långvandring där vi tar oss från by till by, genom raviner och över högplatåer, och där vi gör toppturer om väder och vind tillåter. Denna resa vänder sig till dig som är van att vandra och bära din packning. 


Vi gör heldagsturer och bor på små familjeägda hotell i bland annat Sougia, Omalos och Agios Ioannis, platser som är perfekta hållpunkter för vandring i denna vindlande, svindlande natur. Är vädret stabilt gör vi en topptur till Pachnes, på 2453 möh. Vi avrundar resan vid havet i byn Loutro. 


I PRISET INGÅR
- Boende i dubbelrum, 7 nätter
- Helpension (ej alkoholhaltig dryck)
- Transfer
- Guidade vandringar


VIKTIGT
Begränsat antal platser. Oklart om enkelrum kan erbjudas. Resenären bokar själv sin resa. Mountain Goat kan ge tips och råd om resor. Kontakta oss för mer information, info@mountaingoat.se, tel 076-149 53 91.


VILLKOR
I anslutning till bokning betalas 15% av resans pris som en anmälningsavgift. Resterande summa betalas i efterskott, på dagen efter hemkomst. Enkelrumstillägg tillkommer då det alternativet finns, 400 kr/natt. Anmälningsavgiften återbetalas ej om avbokning sker. Vi reserverar oss för kursändringar, förändrade skatter i Grekland, och förändringar i resebolagens utbud. Vi följer UD:s rekommendationer rörande resor och har lagstadgad resegaranti ställd hos Kammarkollegiet.


VÅRA BERGSGETTER BERÄTTAR...
AGNETA

"Vill varmt rekommendera vandring på Kreta med Mountain Goat, har deltagit i långvandring OCH kortvandring. Naturen är skön, karg och vild. Havet är milt. Getterna gudomliga. Men det som gör dessa vandringar så bra och speciella är Evas och Olas förmåga att skapa en känsla av frihet och tillit. Samt deras lokalkännedom, som handlar lika mycket om hur vandringslederna går som om de människor som lever sina liv i Sfakia och på södra Kreta."

LISEN
"Jag längtar tillbaka hela tiden. Det är något med det salta havet, det karga landskapet, getterna, luften solen... och de dära fantastiska reseledarna som biter tag i en!"


ANNA
"Att åka med Mountain Goat på vandringsresa gjorde mig vederkvickt (ja, rätt ord!) till kropp och själ! Välorganiserat utan att vara överorganiserat, med varierade vackra vandringar, som ibland tog andan ur en. Allt praktiskt som mat och logi bästa tänkbara. Men mest av allt - stämningen! Den var så varm, så hjärtlig och så omhändertagande, i ordets bästa bemärkelse. Inte konstigt att alla i min grupp varit där med Eva och Ola flera gånger tidigare. Jag kommer att bli en av dem!"


ÅSA
"Jag tror aldrig jag har känt mig samtidigt så utvilad och så påfylld någonsin efter en resa. Massor av guldkorn i stort och smått. Väldigt speciellt att få resa tillsammans med Eva och Ola, och på så vis få del av alla relationer de byggt upp i Loutro och på andra ställen där vi landade under våra vandringar."


MAGNUS

"Att förlänga sommaren med en höstvandring på södra Kreta med Moutain Goat var helt fantastiskt. Hela veckan var perfekt upplagd med såväl intensiv vandring, som behövlig vila och fest. Södra Kreta i väglöst land är någonting utöver det vanliga. Detta arrangemang vill jag verkligen rekommendera till alla som vill ha trevliga, kunniga och medkännande guider, vilka tar er till geologiska och kulturhistoriska miljöer bortom allfarvägen."