Vandringsresor

Klassisk vandringsvecka
19-26 september 2023 
VANDRING, ÄVENTYR, GEMENSKAP, AVKOPPLING


Pris 11 795 kr


Varmt välkommen till vår klassiska vandringsvecka! Den vänder sig till dig som är van att vandra – men också till dig som inte gjort liknande resor tidigare och som vill uppleva vad vandring kan ge. Dagarna fylls med den perfekta kombinationen av härlig vandring, hisnande naturupplevelser och skön vila – och härlig gemenskap med ”flocken”!


Tillsammans upptäcker vi området Sfakia till fots, längs stigar som under tusentals år nötts av getter, åsnor, får - och vandrare. Lederna vindlar sig längs den branta kusten och genom de djupa ravinerna, längs karga bergssidor och genom vacker skog. Vi bor precis vid havet, i byn i väglöst land. Vi gör dagsturer, och givetvis tar vi rast och stannar och badar och äter lunch. Kvällarna har vi fria för avkoppling ”hemma” i Loutro. Vid måltiderna får vi pröva det utsökta kretensiska köket.


Vi välkomnar dig mellan 13 och 65+… Vi vill att du är i god fysisk form, men du behöver inte känna något prestationskrav. Under veckan erbjuds några längre vandringsturer, men det är inte något krav att delta i hela programmet. Under vandringarna får du också lära dig mer om Kretas historia, natur och kultur. Det är kamp och motstånd, det är frihet och fred, som präglat Kreta – och gör så än idag, och det kommer vi upptäcka längs våra vandringsturer!


 

I PRISET INGÅR
- Boende i dubbelrum, 7 nätter
- Frukost
- Lunch de dagar vi vandrar*
- 2 middagar, välkomst- och avskedsmiddag
- Transfer; taxibil och färja/taxibåt till Loutro
- Guidade vandringar, 5 dagar

 

*Vi har en vilodag i programmet; återhämtning är viktigt, och det är heller inte helt fel att upptäcka byn Loutro lite närmare. Denna dag får ni frukost på hotellet, men i övrigt väljer ni själva hur dagen ska avnjutas.

 

VIKTIGT
Begränsat antal platser. Min 8 resenärer för att resan ska bli av. Resenären bokar själv sin resa. Mountain Goat kan ge tips och råd om resor. Kontakta oss för mer information, info@mountaingoat.se, tel 076-149 53 91.


VILLKOR
I anslutning till bokning betalas 15% av resans pris som en anmälningsavgift. Resterande summa betalas i efterskott, på dagen efter hemkomst. Enkelrumstillägg tillkommer, 350 kr/natt. Anmälningsavgiften återbetalas ej om avbokning sker. Vi reserverar oss för kursändringar, förändrade skatter i Grekland, och förändringar i resebolagens utbud. Vi följer UD:s rekommendationer rörande resor och har lagstadgad resegaranti ställd hos Kammarkollegiet.VÅRA BERGSGETTER BERÄTTAR...

LISEN
"Jag längtar tillbaka hela tiden. Det är något med det salta havet, det karga landskapet, getterna, luften, solen... och de dära fantastiska reseledarna som biter tag i en!"

ANNA
"Att åka med Mountain Goat på vandringsresa gjorde mig vederkvickt (ja, rätt ord!) till kropp och själ! Välorganiserat utan att vara överorganiserat, med varierade vackra vandringar, som ibland tog andan ur en. Allt praktiskt som mat och logi bästa tänkbara. Men mest av allt - stämningen! Den var så varm, så hjärtlig och så omhändertagande, i ordets bästa bemärkelse. Inte konstigt att alla i min grupp varit där med Eva och Ola flera gånger tidigare. Jag kommer att bli en av dem!"


AGNETA 

"Vill varmt rekommendera vandring på Kreta med Mountain Goat, har deltagit i långvandring OCH kortvandring. Naturen är skön, karg och vild. Havet är milt. Getterna gudomliga. Men det som gör dessa vandringar så bra och speciella är Evas och Olas förmåga att skapa en känsla av frihet och tillit. Samt deras lokalkännedom, som handlar lika mycket om hur vandringslederna går som om de människor som lever sina liv i Sfakia och på södra Kreta."

CATHARINA 

"Att hänga med på den här resan var det bästa jag gjort på länge – Loutro är så vackert, vilsamt, rofyllt och välkomnande. Men det som mest gjorde det till en så minnesvärd resa var gruppen – och framför allt de fantastiska reseledarna! Kunniga och generösa, kände platsen och människorna sedan många år, och lyckades verkligen skapa en fantastisk resa och stämning tillsammans med oss. Ett privilegium att hänga med!"


MAGNUS 

"Att förlänga sommaren med en höstvandring på södra Kreta med Moutain Goat var helt fantastiskt. Hela veckan var perfekt upplagd med såväl intensiv vandring, som behövlig vila och fest. Södra Kreta i väglöst land är någonting utöver det vanliga. Detta arrangemang vill jag verkligen rekommendera till alla som vill ha trevliga, kunniga och medkännande guider, vilka tar er till geologiska och kulturhistoriska miljöer bortanför allfarvägen."

ÅSA 
"Jag tror aldrig jag har känt mig samtidigt så utvilad och så påfylld någonsin efter en resa. Massor av guldkorn i stort och smått. Väldigt speciellt att få resa tillsammans med Eva och Ola, och på så vis få del av alla relationer de byggt upp i Loutro och på andra ställen där vi landade under våra vandringar. Min upplevelse är att de blev mottagna som vänner vart vi än kom, och vi fick åka med på det. Härlig grupp där vi alla rymdes, med våra olikheter både som personer och vandrare. Ola och Eva, det ni gör är speciellt! Jag kommer tillbaka."


EGON OCH MIA

"Semestern som man minns långt efteråt och ger mersmak. Tillsammans med ett härligt gäng på 10 personer har Eva och Ola tagit oss till ställen vi aldrig annars skulle hittat. De har berättat spännande historier och lotsat oss på slingrande stigar med mäktiga vyer. Ofta har vi hamnat på någon litet ställe med god mat & dryck och fantastiska bad i kristallklart vatten. Vi har känt oss väl ompysslade med allt från skavsårsplåster, uppiggande tilltugg, väl planerade vandringsturer men framförallt har vi fått känna på att få vara livsnjutare."