MediYoga


NYHET: YOGA MED MOUNTAIN GOAT


MediYoga Vår 2024

Varmt välkommen att delta i en kurs i MediYoga! Den hålls online via Teams vilket gör att du kan stanna hemma i lugn och ro. Vi ses under åtta onsdagar med start 21 februari.

FULLBOKAT


Dag & tid: Onsdag 20:00-21:15
Kursperiod: 21 februari – 10 april 2024
Pris: 1400 kronor (ev friskvårdsbidrag kan användas). 
Info & anmälan: evalovisa@mountaingoat.se 


Andning, rörelser, meditation, varsamhet – det är ord som associeras med vandring. Många gånger har Ola och jag upplevt att vandring är en meditation i rörelse. Längs stigarna kommer man in i en särskild rytm där andetag och fotsteg ger pulsen för både kropp och sinne. Tankarna kan vandra fritt – men oftast vandrar de inte i väg utan tankarna ÄR steget, längs leden, över stenskravlet, under solen, i vinden.


Så att kombinera vandring med yoga är egentligen en självklarhet, då de finns så mycket som förenar. Steg för steg längs vandringen, andetag för andetag i yogapasset, alltid med fokus och varsamhet.


Därför är vi så glada att nu också kunna erbjuda MediYoga, med Eva Lovisa som instruktör!


Det som kännetecknar MediYoga är kombinationen av andning, rörelser och meditation. Det skapas ett rum där du får släppa taget om krav och prestation. En fin sak med MediYoga är att det inte går att vara ”bra” på det. Du ska nämligen inte bedöma dig själv och hur du presterar i de olika övningarna. Det är i stället varsamhet, självmedkänsla och acceptans som likt en mjuk väv håller samman hela yogapasset.


Vi är nog rätt många som kan dras i väg av stress, jobb-oro och hur-kommer-det-att-gå-tankar. Vi är i det som har hänt, eller det vi tror kommer att hända, och vi tappar bort det som är här och nu. Det kan sätta sig som spänningar i kroppen, det kan göra det svårt att sova och leda till oro och ångest. Men om vi tar hjälp av andningen och av enkla rörelser, så går det att släppa taget och skapa lugn i både kropp och sinne, och MediYoga är en metod för att göra just det.


MediYoga är en medicinsk yogaform som utvecklats i Sverige, och eftersom det finns en mängd forskningsstudier som visar på de positiva effekterna så används MediYoga idag inom hälso- och sjukvård, men förstås också inom friskvård. Forskningen visar bland annat att MediYoga minskar stress och oro, sänker blodtrycket och ger bättre sömn. Jag känner själv hur det till synes ”enkla” övningarna ger en effekt som jag faktiskt först inte trott att det skulle ha. Jag har praktiserat mer fysiskt krävande yoga under många år, men jag tycker nu att MediYoga är ett smått magiskt komplement till hårdare träning. Det är också ett sätt att lugnt och stilla utforska det inre landskapet - kanske den viktigaste vandringen vi gör.

Välkommen att följa med! 

/Eva Lovisa


Diplomerad MediYoga-instruktör samt MOSI-certifierad (Medical Yoga Standardized Intervention)